Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Νέα Κυκλοφορία - Ποιήματα (Πόε, Λαπαθιώτης, Καρυωτάκης)

 


(Αρχική ανάρτηση στο facebook: https://business.facebook.com/GimnaKalwdia/videos/197123918616155/

Σε εποχές που οι εσωτερικές μας αναζητήσεις ψάχνουν δρόμους και εξόδους φυγής, έρχονται πάντα τα ποιήματα και οι ποιητές που αγαπούμε να μας δείξουν το μονοπάτι. Η ποίηση, μέσα από διαδρομές σκοτεινές, πάντα μας οδηγεί στο φως.

Η εργασία για να αποκτήσει Το Κοράκι την δική του μουσική, έρχεται πολλά χρόνια πίσω, προκειμένου να προσπαθήσoυμε να τοποθετηθούμε στο δωμάτιο αυτό – το δωμάτιο που ηχεί ακόμα το όνομα Lenore. Το Κοράκι είναι ένα έργο που πάντα θα σου αφήνει την αίσθηση του ανεκπλήρωτου – απ' όπου κι αν το δεις. Και πάντα η μεγαλύτερη πρόκληση σε αυτό θα είναι να καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει για να μας κάνει μέσα από το «Ποτέ πια» του, να ζυγιάζουμε το «Πάντα» μας.

Ο Καρυωτάκης και ο Λαπαθιώτης με την σκοτεινιά τους μας έδωσαν φως για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε. Και οι δύο τερμάτισαν την ζωή τους με μια σφαίρα. Και ο ήχος της σφαίρας αυτής αντηχεί σε κάθε τους στίχο, σε κάθε τους λέξη χρόνια μετά. Το μεγαλείο των στίχων τους, κάθε φορά που εμείς οι διαβάτες στεκόμαστε να αναρωτηθούμε για αυτήν μας την ζωή, είναι σαν μια μικρή εκπνοή αέρα - σαν μια ψυχή που πετά - και μας φέρνει μυρωδιές από ευκάλυπτο και ανθισμένες λεμονιές.

Καμιά φορά φοβάσαι, ότι θα έρθουν οι Ποιητές στον ύπνο σου και θα σε κοιτάξουν με βλέμμα αυστηρό. Και θα σου πουν «γιατί πειράζεις τα ποιήματα;». Αλλά εμείς μόνο ένα πράγμα πιστεύουμε και ένα πράγμα μόνο έχουμε να πούμε:
“Συγχωρέστε μας. Εμείς, από αγάπη το κάνουμε.”

Μπορείτε να στηρίξετε τα Γυμνά Καλώδια αγοράζοντας την νέα δουλειά στο bandcamp, στο εξής link:
https://gimnakalwdia.bandcamp.com/album/--11

Μπορείτε να ακούστε τα ποιήματα:
- Spotify https://spoti.fi/3lsnlrT
- YouTube https://cutt.ly/5hlEfTD

Μπορείτε να βρείτε σε ποιες άλλες πλατφόρμες έχουν ανέβει τα ποιήματα, από την σελίδα https://gimnakalwdia.hearnow.com/ όπου ανανεώνεται συνέχεια.
Τα ποιήματα θα κυκλοφορήσουν και σε μορφή CD, σε λίγο καιρό.

Θέλουμε μέσα από την καρδιά μας να ευχαριστήσουμε
- την Ναταλία Αλέρτα για το εξώφυλλο
- τον Ηλία Μωραΐτη (@Elias Moraitis Photography - ElMo PhotoArt) για αυτό το teaser video και για την φωτογραφία στο εσωτερικό του cd που σύντομα θα έχουμε
- την Έφη Χρυσού, που συντονίζει τα ασυντόνιστα

και ειδικά όλους εσάς, που τόσα χρόνια μας στηρίζετε και μας μαθαίνετε τι σημαίνει αγάπη.

Σας ευχαριστούμε για όλα.
Καλή ακρόαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: